2009. augusztus 6., csütörtök

Varrogatok...

... végre! Annyira hiányzott az utazás alatt... és voltam olyan lüke, hogy nem vittem magammal még horgolást se, és néha majd' beleőrültem a babrálás hiányába!

Készítettem ceruzatartót Samunak, hátha kicsit örülne legalább egy kreatív irányba terelő ajándéknak, de a ceruzákkal a favasút sínein találkoztam... a ceruzatartót meg nem is tudta, merre van. Borzasztó egy kölök! Sose lát lövöldözős filmet, mesét. és mégis folyton puffog még a ceruzákkal is... mindig birkózna, és valamelyik nap leköpte Hannát, mert nem tetszett neki valami... Mi a csudát csináljak vele?! Egyik gyerekem se volt ilyen zsigerből vad...

Na szóval készül pár dolog. A ceruzatartó mintájára elkészült egy kötő- és horgolótűtartó, nagyon kedves, virágos anyagból, csipkével, selyemszalaggal. Nagyon nőies lett...


A Meskán megvásárolható!

7 megjegyzés:

Ledorka írta...

Hiányoltalak már. :)
Szép lett a mindentartód! :)
Samuval kapcsolatban meg csak hümmögök.... Szívesen írnék valami hatalmas okosságot, de nem megy. Remélhetőleg kinövi majd.

Szera írta...

Nagyon tetszik! :)

Julcsi írta...

Valóban szép és nőies a mindentartód, ahogy Lidércke nevezte.

Samu pedig gondolkodóban ejtett. Én most látom, hogy Leventénk, aki eddig mindent elfolytott magában, mekkora dühvel is rendelkezik. Ha nagyon mérges (szerencsére azért ritkán), üt, rúg, ahol ér, nem nézi, mit okozhat. Samunál talán jobb, ha most "jön ki" és nem kamaszkorában, mert akkor már nem lehet megfogni. Most még igen. Hogy hogyan, azt ne kérdezd:) Az elméletet nagyon jól tudom, a gyakorlatot nem:)

Fércművek írta...

Nálunk is van dühöngés meg csapkodás. :( Köpködéssel engem most Ambrus akaszt ki. Persze csak a kaját, de ez nekem új, mert Barnus sosem csinált ilyet. Naponta ostorozom magam, hogy nem vagyok jó szülő, de aztán rájövök, hogy mindenki ilyen vagy hasonló problémákkal küzd és reménykedünk, hogy kinövik. :)

Miska írta...

Mit jelent a szó: "fimóta"?
A FI-MO-TA szó a figyelemzavar - mozgászavar -tanulászavar rövidítése.

Túlzott mozgásigény (hiperaktivitás):

Ülés közben babrál, fészkelődik
Elhagyja helyét az osztályban vagy más helyzetekben, amikor elvárják tőle, hogy ülve maradjon.
Rohangál, ugrál vagy mászik olyan helyzetekben, amikor az nem helyénvaló (a fimóta serdülők és felnőttek képesek helyben maradni, de ekkor nagyfokú belső nyugtalanságot élhetnek át)
Nehézségei vannak az önálló nyugodt játéktevékenységben vagy az abban való részvételben
"Izeg-mozog" vagy úgy cselekszik, mint akit felhúztak
Túlzottan sokat beszél

Szertelenség (impulzivitás):
Mielőtt a kérdés befejeződött volna, kimondja a választ
Nehézséget okoz neki a várakozás
Félbeszakít másokat (pl. beszélgetést vagy játékot)

Miért nem játszanak vele szívesen a többiek?
Elsősorban a szertelensége (impulzivitása) miatt. A fimóta gyerek az "itt és most"-ban él. Nem tud a sorára várni, nem gondolkodik mielőtt beszél vagy cselekszik. Gyakran meglök másokat, berobbanásaival megzavarja a többiek játékát. Ha kitalál valamit, azt akarja, hogy azonnal úgy történjen minden, ahogy ő mondja. A gyerekek ellenállására túl gyorsan reagál, odacsap vagy valamit megrongál.
Meggondolatlanul beszél (a beszéd is motoros tevékenység), megsért másokat. Ha akadályoztatva van valamiben, akkor sír vagy dühöng. Hangsúlyozni szeretném, hogy a fimóta gyerek nem agresszív. Nem akar bántani, de meggondolatlanul cselekszik, nem gondol a következményekre. Sokszor nem is érti, hogy a másik most miért haragszik rá, miért nem akar vele játszani.

Mindig ő akar a vezér lenni, mondják róla a többiek. Ez nincs egészen így. Nem feltétlenül az a célja, hogy irányítsa a többieket, csak nem tudja elviselni, ha nem történik azonnal az, ami éppen az eszébe jutott. Nehéz vele egyezkedni, kompromisszumot kötni. Emiatt, ha nem kap felnőtt segítséget, az iskolában a többi gyerek könnyen kiközösítheti.

Szerencsés esetben és kis segítséggel azonban valódi irányítóvá válhat 8-10 éves korára: kreatív, új és ötletes játékaihoz a többiek szívesen csatlakoznak.

Üdv a fimótákat nevelő szülők között! Vagy a fimótával együtt élő feleségek között?

Miska írta...

Ja! http://www.fimota.hu/konyvtar/orok_1/Fimota1.htm

Cila Zzy írta...

Hú, te nagyon tudsz!Ilyen mindentartót! Jaj és az anyaga is olyan szééép!

Ha tetszett, maradj és olvass még:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...