2014. szeptember 18., csütörtök

Heti ötlet - Lefolyó tisztítása vegyszermentesen



Nálunk mindig eldugul a zuhanyzó lefolyója. Ennyi hajjal nem csodálom. Hiába kántálom a gyerekeknek, hogy az a kis szűrő azért van ott, hogy felfogja a maszatokat, hajszálakat, egyebeket, valaki mindig kipiszkálja, aztán a következő nem teszi vissza, és ha egy nagyhajú hajat is mos, akkor aztán annyi... Főleg háziszappannal kombinálva az eseményeket, beszorozva hét emberrel, kész is a dugulás. Próbálom a kis fejükbe vésni, hogy maguk után takarítsák ki a zuhanytálcát, de aki ismeri egy kicsit a kamaszok természetét, velem együtt lemondóan legyint...
Ilyenkor az első, hogy a látható, elérhető cuccokat kiszedem kézzel, műszercsipesszel, akármivel, fujj... Ha kell, kicsavarozom a lefolyó felső részét, így jobban hozzáférek a mélyebben rejlő szmötyikhez.
Ha ez a rész megvan, jön a jól bevált, a kedvenc, a mindenrejó szódabikarbóna. Beszórok a lukba 3-4 evőkanálnyit, utánaküldök 2 dl ecetet, bedugom a dugót és várok. Addig ki lehet sikálni a zuhanytálcát is kevés szódabikarbónával, remekül lehozza a zsíros háziszappan-maradványokat :)
Tíz perc múlva forróvizet engedek a lefolyóba és íme! Az élet folyik tovább! :)
A konyhában is érdemes rendszeresen elvégezni ezt a kis mutatványt, szépen karbantartja a lefolyót, és van esélyünk rá, hogy ritkábban bosszant fel minket a dugulás.
De azért a szűrő maradjon, az az első védelmi vonal ;)

Nincsenek megjegyzések:

Ha tetszett, maradj és olvass még:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...