2012. május 4., péntek

A kert jelenlegi állása

Sajnos, lassan haladunk... A kert most ilyen, földet vár és aztán jöhetnek a palánták:


Végülis nem fűzből építettük tovább, hanem téglákból, hogy tartósabb legyen. És találtunk egy érdekes megoldást, ami Afrikából származik: ez a "keyhole-garden", vagyis kulcslyuk-kert. Így könnyebb hozzáférni a komposzthoz a közepén.



Már nagyon várom, mikor kertészkedhetek végre... addig maradnak a virágok és fűszerek az ablak alatti padon, és a kísérleti krumplitermesztésem virágosládában:)

4 megjegyzés:

bubi írta...

Szia! Rég írtam, tudom...
Nemtudom mekkora virágládában kísérletezel a krumplival, de én azt mondom, krumplit zsákba (hordóba, autógumiba) ! Keress rá a neten, vagy szólj, írok részleteket. ;o)

Székely-Árkosy-Nóra írta...

Mi tavaly arra lettünk figyelmesek, hogy a komposztra kivitt rossz krumplik ott szépen kicsíráztak stb, onnan szedtünk később aztán néhány krumplit.

Erika írta...

Bubi, egy olyan naaaaagyban, ami mondjuk leandernek való... ültessem át? már kb 10-15 cm magasak a növénykék. Zsákra gondoltam én is, de milyen legyen? segíts...:)
Ja és a kísérlet igazi léynege az volt, hogy ezek nem krumplik, hanem csak a héja...:) és szuperül nőnek! háborús módszer...

bubi írta...

Ha nem tetted tele a virágládát, hanem az aljába ültetted akkor jó is lehet. A krumplitermesztésnek az a lényege, hogy ahogy nő a szár mindig halmozni kell rá/hozzá/köré a földet. Ezért jó a zsák, akár egy erősebb nagy szemeteszsák is lehet, vagy valami vászon, amit először lehajtasz, majd ahogy nő a növényed és emeled halmozod a földet mindig följebb tudsz tekerni. Nem tudom mennyire érthető, nemigen tudok magyarázni... :o)

Ha tetszett, maradj és olvass még:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...