2010. február 28., vasárnap


Samu elkezdett beszélni! Tudtam én a lelkem mélyén, hogy így lesz... csak nehéz volt kivárni. Most be nem áll a szája, mindent próbál utánozni, utánunkmondani. 2 és fél éves gyerekek kb. 300 szót használnak, Samu még itt nem tart... most lesz 4 éves... De halad!

Kezdte az "s" hangos szavakkal, cseppet sem pöszítve, gyönyörűen ejtve: sajt, Sasa (ez ő), süti, süni, Süsü... Mostanra már rengeteg más szó is gyarapítja szókincsét, mi meg csak vigyorgunk... ő mostmár Samu, Hanna pingvinje Sanyi, kedvence a fa, ha éhes, nyamit kér, ha szomjas, inni, van néni és van bácsi, és még sorolnám szívesen, de ez csak nekünk érdekes és nagy szám, nem fárasztok vele inkább senkit:) Hanna annakidején kétéves koráig nem igazán beszélt, aztán kerek egész mondatokban szólalt meg... Sári háromévesen kezdett beszélni... hát Samu négyévesen. Be kell tartani a sorrendet, kérem! Csak az a kérdés, az ötödik gyerek ötévesen fog megszólalni?!

Sári: "azért hordtunk olyan kesztyűket a lábunkra meg a kezünkre, mert a majmoknak ilyen a testlábuk meg a kezük" Logikus... nem?

5 megjegyzés:

orsolya vanessza kiss írta...

Ez érdekes!

Tényleg 4 éves korig nem beszélt? ?

egyébként tényleg nagyon gyerek függő... nálam is mindkét kicsi egészen másképp... a nagyobbik 2,5 éves korig semmit, utána meg már egyetemi mondatokban :) és tökéletesen :)) Soha semmit sem rosszul, sem babásan..

a kicsi már 2 évesen, viszont hibásan, és még most is, 7 évesen úgy affektál, mint valami kisleány :)

De a gyermekeid göndör fürtjeivel NEM TUDOK BETELNI :)))

Lente Julcsi írta...

Sok-sok örömködést Nektek :o)

Ledorka írta...

Ez igazán jó hír! :)) Látod, most aztán bepótolja az eddigi hallgatást, és villámgyorsan fejlődik! :)

Ili írta...

Gyerkőceid gyönyörűek!!! Kíváncsi leszek az ötödik is göndör hajú lesz??
A majmocskák édesek!!
Sok örömötök legyen bennük.

Freemam írta...

Ez az alsó kép valami tüneményes! És milyen okosak!!!! Tök igazuk van!

Ha tetszett, maradj és olvass még:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...