2013. december 12., csütörtök

Heti ötlet - Felmosás

Nagyképűen írhatnám, hogy "olvasói levél", egy régi barátnőm intézte hozzám a kérdést pár hete:

"Kedves Erika! Látom nálatok is a természetes a természetes. Tanácsot kérnék, te mivel mosol fel? Szeretném, hogy jó illat legyen, de a mosóparfüm-csepegtetés nem jött be (mármint a vízbe). Köszönöm a segítséget. B"


Nálunk a nappali-étkező-konyha-előszoba komplexumban kő van, nem fehér, mert frászt kapnék a folyton meglátszódó maszatoktól... amiből nálunk bőven jut minden napra. Így kényelmesebb a lelkemnek :)
Porszívózás után egy nagy vödör meleg vízbe teszek 3-4 evőkanál mosószódát, fél-egy deciliter ecetet, 15-20 csepp illóolajat, és mehet a felmosás. 
A mosószóda felszedi a koszt, de a vízben nehezen oldódik, ezért jó a meleg víz. Az ecet is segít az oldódásban, ne ijedj meg, hogy pezsegni kezd a víz, mikor beleöntöd! Az ecet a padlót fényessé is teszi, nem engedi, hogy a mosószóda foltokat hagyjon. És fertőtlenít, szagtalanít.
Általában levendulát vagy teafaolajat teszek a vízbe, ezek is fertőtlenítenek, és friss és kellemes illatot adnak. De ha nincs illat, minket már az sem zavar rég....:) 
Jó munkát, szép otthont!:)


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az az igazság, hogy a mosószóda pont semlegesíti az ecetet -)
Az egyik lúgos ugyanis, a másik savas....

Erika írta...

Kedves Névtelen! Örülök, hogy itt vagy:)
Igen, úgy kellene, de mégsem ezt teszik...akkor tiszta vízzé válik a felmosóvíz? Évek óta ragyogóan működik!:)
Sok bolti szerben is van mindkettő, kifejti mind a maga hatását. Nem vagyok kémikus, nem értem a mikéntjét, de mondom, működik, próbáld ki egy kis pohárban! :)

Ha tetszett, maradj és olvass még:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...