2009. július 23., csütörtök

Ötletelő

De most én kérek ötleteket! vasárnap Bécsbe utazok a gyerekekkel, édesapámhoz, és segítsetek, mit nézzünk meg, hova menjünk! Apunak a belvárosban, Dunaközelben és sétálóutcás környéken van a lakása, biztos izgi lesz...:) De olcsó programok kellenének, tekintve a létszámunkat... együttleszünk apu párjával és az ő kisfiával, no meg az én négy kölköm... szóval kisebb népvándorlás leszünk.
Szóval várom a tippeket!

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

szia, eddig csak titokban olvastalak (a fercmuvekrol tevedtem ide). Becsben vannak Kinderfreibadok, amolyan szabadstrandok, ahova csak gyerekkel lehet bemenni,

http://www.mamilade.at/baeder/familienbaeder/wien/1006620-familienbaeder_wien.html

felnottnek penz, de gyereknek ingyenes. MEg nem voltam, csak kivulrol lattam, de tisztanak, rendezetteknek tunnek. Ha kitikkadtok a varosnezesben, nem lehet rossz.
Ugyancsak nem kultur program, de kirandulhattok Mödlingbe, ami nincs messze Becstol, kb mint nalunk Szentendre, kozepkori foterrel, szep hazacskakkal, es a nagytemplom mellett fel lehet setalni a dombokra, amik kicsit mediterran, illatos fenyokkel vannak boritva, tele gyalogutakkal, retekkel (idealis piknikre), es van a kozelben egy Seegrotte is, egy (mesterseges) barlang, ahol repuloket szereltek ossze a haboruban, de most lehet a tavon csonakazni a fold alatt. jopofa, de ez mar penzbe kerul.
Aztan a Pratert ne hagyjatok ki, csak eloszor nezzetek meg a terkepen, merre van a vidampark, es azt nagyivben keruljetek ki, mert filler nem marad nap vegere a zsebetekben :)
A praterben egyebkent vannak jo jatszoterek, nem tudnalak odanavigalni, de kisebb setaval bejarhato, szoval szerintem megtalaljatok.

Schönbrunn alap, ha nem is mentek be a kastelyba, a park is szuper (ingyenes), szaladgalni is lehet, meg gyonyorkodni is.
Egyebkent ha megis bemennetek, akkor a belvarosi Hofburgba mar nem menjetek, mert elegge hasonlo, kar a penzert (szerintem)

Hirtelenjeben ennyi jutott eszembe, talan segit

ismeretlenul is szeretettel

Nils Holgersonné

Csigi írta...

Szia!
En is Schönbrunn kastelyt ajanlom. Nagyon szep. Az allatkert is ott van.

Erika írta...

Nagyon köszi, lányok!
Scönbrunnt egyszerűen nem hagyhatom ki két lánnyal, örökre megsértődnének...:)
És egy ingyenes strand aputól 10 percre van, hurrá!!!
Csókoltatom Nils Holgersont!

Vera írta...

Szia,
én a Spanyol lovasiskolát is ajánlom, az is a belvárosban van, és irtó látványos, ahogy bécsi keringőt táncolnak a lovakkal, egy gyönyörű épületben.

http://www.viennaticketonline.com/?cid=1,16

Bocs, hogy ismeretelenül hozzászóltam, de már régóta olvaslak sutyiban. :)
Szia: Vera

Névtelen írta...

oh, Nils koszoni! :)
meg az jutott eszembe, ha egy kicsit fiatalosan akartok mulatni, a muzeumnegyed (museumsquartier, MQ) belso udvara nagyon szuper! tele van kavezoval, DE vannak ilyen hatalmas epitokockak, amikre le lehet heveredni akar egy egesz csaladnak (mondjuk estefele mar nehez ureset talalni, de delutan meg siman lehet), es nem muszaj penzert fogyasztani, hanem amit visztek, ihattok, ehettek. Este rengeteg fiatal ott borozgat hatizsakbol, muanyagpoharbol, de delutan is nagyon hangulatos, az epuletek altal korulzart ter, ahol a gyerekek rohangaszhatnak, a felnottek meg uldogelhetnek, beszelgethetnek.

Nils Holgersonné

Juhizs írta...

Sajnos én erről lemaradtam - mert késve olvastam, de ha valami csoda folytán megint arra jártok, akkor nézzétek meg a Löwengasse és a Kegelgasse sarkán lévő Hundertwasser házat - igazi mesevilág, látni kell.
Nincs messze a múzeum sem, de nyilván az drága Nektek, sajnos.

Ha tetszett, maradj és olvass még:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...