2016. január 8., péntek

Emlék-takaró — Memory quilt

Akinek van gyermeke, tudja, milyen jó, mikor kezébe akad egy-egy régi babaruha, apró zokni, sapi, ami valaha a kicsié volt. Szívesen őrizzük a csinos rugit, amiben hazahoztuk a kórházból, az első előkét, az első kiscipőt...
Erre egy kedves megoldás, ha hasznossá is tesszük ezeket a szívünknek kedves ruhácskákat — legyen belőlük takaró! :)




Többféleképp fel lehetne dolgozni, be lehet építeni például a ruhákat blokkokba vagy patchwork blokkokká felvágva összevarrni... (Képek forrása: internet)

Amikor megérkeztek a kisrucik, mind meglepődtünk, mennyire képtelenül aprók... Olyan rég voltak az én csemetéim ekkorkák, az ember teljesen elfelejti, hogy valóban ennyire pici egy baba... Még a fiaim is olvadoztak, ahogy nézegették az apró nadrágokat, icipici sapkát.

A megrendelő anyuka kicsit megijedt attól a gondolattól, hogy szétvágjuk a kedvenc ruhadarabokat, így most egyszerűen felvarrtam a takaró részeire őket.
A lila csíkos kombidressz kissé megkavart, sehogyse találtam hozzáillőnek a kérésre belevarrt piros és zöld pöttyös vászonhoz, de nagy kedvence az édesanyának, hát nem maradhatott ki. A baglyos anyag lett végül az összekötő szín, ez került a hátuljára is.
Igazán friss, bájos takarója lett a kis Lilinek, nem? :)





3 megjegyzés:

Vivi írta...

De szép lett ez a takaró Erika, nagyon tetszik :) ! Lehet, hogy én is megrendelőd leszek egy hasonló takaróra, de az inkább patchwork szerű lenne :) ! Szép napokat Nektek!

Erika írta...

Szia! Köszönöm :) Várlak, írj majd nyugodtan, ha aktuális :)

Vivi írta...

Rendben, írok mindenképpen :) !

Ha tetszett, maradj és olvass még:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...