2013. október 10., csütörtök

Heti ötlet - Kedvenc tisztítószerem

A mi nagy, kerek asztalunk mindig használatban van: a lakás közepén áll, ezen étkezünk, de itt rajzolnak-vágnak-ragasztanak és leckéznek is a gyerekek, én ezen szabok, néha a varrógépet is kiköltöztetem, hogy együtt legyek a többiekkel. Így folyton takarítani kell a felületét.

Nagyon egyszerű és olcsó szert mutatok nektek, aztán rohanok főzni.:)


Végy egy spricnis flakont, töltsd kb. 2/3-ig hideg vízzel, adj hozzá 1/3 rész 10%-os ecetet, kb. 30 csepp illóolajat (levendula, szegfűszeg, teafaolaj, geránium, citrom, vagy ami jólesik).
Használat előtt kicsit rázd össze, spricceld a tisztítandó felületre és töröld szárazra.

Ez az ecetes tisztító nemcsak a koszt szedi le, hanem fertőtlenít és szagtalanít is. Ezzel takaríthatod a konyhapultot, a szekrényajtókat, ajtókat, és minden egyéb felületet, ami nem érzékeny a vízre és az ecetre. Én ezzel takarítom a wc-t is, jól lespriccelem az ülőkét, tetejét, a peremet, az öblítőtartályt, majd pár perc múlva wc-papírral áttörlöm. A csempe is ragyog tőle:)

Kellemes takarítást!:)

5 megjegyzés:

Wattacukor írta...

Na mégiscsak fog kelleni mégegy spricnis flakon :D Mik azok a felületek amik érzékenyek az ecetre?

Erika írta...

Kb. 100.- egy spricni, vagy használj kiürült flakont:)
Nem tudom, mi nem bírja az ecetet, nálunk nincs olyan :) pl. márvány? A pácolt fának határozottan jót tesz!

Wattacukor írta...

Akkor szerintem nálunk sincs. Se aranyozott gomb a márvénylépcső karzatának végén, se ezüst tálca... :D Előbb ki kell üríteni a régi flakonokat, de azokban még vegyszeres cuccok vannak... lehet, hogy szervezek velük egy búcsútakarítást aztán jöhet beléjük a barátságos cucc :D

Süli Mónika írta...

Én is így takarítok már 6 éve. Az ablakokat, tükröt, ecetes vízzel lemosom, és újságpapírral szárazra törlöm, a fürdőben minden mást is ezzel teszem tisztává.
A konyhai felületeket, tűzhelyet szódabikarbonáttal dörzsölöm át. A bútorokat olívaolajba cseppentett 3-5 csepp citromlé keverékével takarítom, és 2 hétig taszítja a port.

Erika írta...

Móni, ez a bútorápoló tetszik!:) arányokat tudsz adni?

Ha tetszett, maradj és olvass még:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...