Egyik este gyurmát főztem. Na nem vacsorára... hanem mókázni!
Egy kislábosban melegítettem 2 bögre vizet, tettem hozzá negyed bögre sót, 1 evőkanál olajat és 2 teáskanál citromsavat. Mikor kezdett langyosodni, hozzázúdítottam 2 bögre lisztet és fakanállal kavartam. Úgy nézett ki, nem lesz belőle gyurma... olyan volt, mint a nokedlitészta, ragadt és csúszkált. Aztán egyszercsak elkezdett változni az állaga ott, ahol hozzáért a lábas oldalához. Lassabban kavartam, hogy jobban érje a meleg a masszát és szemmel láthatóan lazult az állaga, kezdett olyan lenni, mint amilyennek lennie kell:)
Mikor eltűnt a csirizes rész mindenhonnan, kiborítottam egy tálcára, átgyúrtam. Szupeeeer!!! olyan volt, mint a drága "pd" betűs gyurma! Hogy a színe is olyan legyen, több gombócra osztottam és Hannával beszíneztük a gombócokat ételfestékkel. Alapszínek voltak itthon: piros, sárga, kék és zöld, ezekből remek színeket hoztunk össze!:) Érdemes gumikesztyűben gyúrni, mert erősen fognak a festékek... olyan volt a tenyerem a narancsszíntől, mintha Indiában sáfrányt szedtem volna....
És aztán jött az igazi gyurmóka! Senki nem tudott ellenállni, még én is odaültem dolgozni velük:) Az állaga szuper, a színek már nem fogtak, és nagyon jól keverhetők még!
A kész műveket fémtálcán a langyos konvektorra tettük és két nap alatt kiszáradtak, használatra készek. A maradék gyurmát pedig zacsiban a hűtőbe tettük egy következő alkotóestig...
Próbáljátok ki, olcsó, ehető (de nem finom), és egyszerűbb elkészíteni, mint ahogy leírtam:)
Jó mókát!:)
4 megjegyzés:
és komolyan az adóbevallási segédlet az alátét? had szokja a gyerek?
Ildikó
Papír - papír...:) ez is jó valamire:)) amúgy 2009-es...
Szépek vagytok,de "élőben" milyenek lehettek?:)))
:) meg szebbek....:))
Megjegyzés küldése