2014. augusztus 14., csütörtök

Heti ötlet - Mosható pelenka



Nálunk már szerencsére nincs szükség rá, mind szobatiszták vagyunk :) De úgy veszem észre, hogy hiába van már egyre nagyobb választék a mosható pellusokból, sokan nem mernek belevágni a használatába, túl macerásnak tartják. Én annakidején egyfélét próbáltam, így csak arról tudok nyilatkozni, de az alap mindegyiknél ugyanaz, a használat is nagyjából, a mosás és egyéb praktikák meg főleg. A baba bőrének is ez a legjobb, a környezetet is kíméli, egészséges a csípőfejlődéshez és  egyéb folyamatokban. Ezeket a tapasztalatokat osztottam meg valamikor négy éve a blogon, itt és itt.

Bátran próbálja ki, akinek pici babája van, sok helyen már próbacsomagot is árulnak, amivel ha nem elégedett a vevő, visszaküldheti. Érdemes körülnézni, összehasonlítgatni, végiggondolni, melyik rendszerű pelenka lenne a legpraktikusabb a család életvitelében, ritmusában. Mert van ám jópár :) És  megsúgom azt is, hogy nem mindig a drága a jobb... Az a fajta, amit akkor használtunk, már nincs a piacon, de hozzá hasonlóakat mindig látok, fergeteges szín- és mintaválasztékban, szebbnél szebbek.
Lehet, hogy a mosásban és használatban van, amit már másképp csinálnék, de akkor ez jó volt, és az is biztos, hogy ha újabb kisbabát üdvözölnénk a családban, ő is mosható pelenkás lenne :)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Erika, honnan jutott eszedbe a pelus? Tán kellene egy-két darab? :-)

Ildikó

Erika írta...

:) Páran megijedtek itt a közelemben, mikor meglãtták a címet :))))
Csak jó témának tartom, azert szedtem elő a régi írásaimat a témában :)

Ha tetszett, maradj és olvass még:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...