2010. december 9., csütörtök

Hópelyhek tánca

Samu és Sári nagyon szeretnek vágni, ragasztani, színezni, gyurmázni – mint minden oviskorú:)
Mindennap romokban hever az asztal és környéke, csupa fecni, ceruzahegyezék meg ragacs minden, amit aztán széthordanak a lakásban... de persze össze lehet takarítani, és már nem is mindig kellek hozzá, nagyon ügyesen söpörnek és tisztogatnak az én kis házimanóim!:)
És persze az eredmények láttán melyik szülő szíve nem lágyulna meg?!
Tegnap ebédfőzés közben pl. hópelyheket vagdostunk, még Samunak is sikerült hasonló objektumokat létrehoznia... amiket aztán szalagra rögzítettünk és az ablakba lógattunk, és most ott táncikálnak a melegben! Nagyon aranyos szerintem, felér egy függönnyel (ami amúgyis hetek óta nem tért még vissza a mosásból...:) )

Látszik, hogy mindenféle szabálytalan fecnik is felkerültek a szalagra...:)) és jól kivehető Sári múltheti lepke-füzére is szívekkel és virágokkal


Délután pedig Jakabbal bütyköltek, robotokat készítettek gyufaskatulyából és reklámújságokból! Óriási ötlet, annyira jól néznek ki! A képeket most Jakab készítette... de azért kivehetőek a "vólik" és "évák" ... ööööö... jobbak is, mint az én képeim:))))



Samu:"Anya ír: vó-li-vá-ro-sa!"

Én pedig mindeközben kézzel öltögettem mellettük (nemcsak a nyelvemet a nagy koncentrálásban...), igazi aprólékos patchwork-pénztárcát, hímzéssel, ferdepántosan, ahogy a japánok csinálják... és nagyon jólesik! tényleg kell most ez a kis agypihentetés, lelassítani és lecsendesedni a sok terv között, befeléfigyelve és kifeléhallgatózva...

5 megjegyzés:

Kőrösi Mercédesz írta...

Nagyon kreatívak a gyerekek! Te meg csak nyugodtan öltögesd az öltögetnivalókat, (viszonylagos) nyugiban, lassabban, ahogy jólesik:)

Szera írta...

:)
Ez a mosoly sok mindent mesél, csak hallgatózd meg... :)

janucbajusz írta...

Milyen ügesek vagytok!

egy anya írta...

Szia Eri!
Úgy látszik, kitört a hópehelyvagdosó láz!
Ezen a linken találsz néhány linket, érdemes elolvasni a kommenteket is!
Csak aztán vigyázat, még a végén te is ollót kapsz a kezedbe a varrótű helyett! :)
http://gyereketeto.blogspot.com/2010/12/kezmuveskedunk-egesz-nap.html

Piroska írta...

Ügyesek és kreatívak vagytok!
A pihenés pedig kell, ha ez ennyi gyerkőc mellett nehéz elérni.Ám "fent"-ről rád gondoltak!:)
Pirimami

Ha tetszett, maradj és olvass még:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...