2010. július 26., hétfő

Vásárba megyek...


... vasárnap, nagyon izgulok! Mivel még sose vásároztam, gondoltam, ez jó bemelegítés lenne, kis önbizalomgyűjtés... foglalkozást is szeretnék tartani, de ez még Barnabástól is függ, aki persze ott lóg majd rajtam.

A készülődések közepette szeretnék tanácsokat kérni tőletek,mi az, amit feltétlen ne hagyjak itthon, mit ne vigyek, mit csináljak, hogyan viselkedjek és egyáltalán: öntsetek belém lelket!:) Minden apró részlet érdekel!

13 megjegyzés:

inecsg írta...

Hallod, nem semmi vagy! :-)
Vizet vigyél és rágcsát! Nyugtatömböt. Ez a fizikai része. Vigyél jókedvet, mosolyt.

Ili írta...

Erika! Ne izgulj, biztos jól fog sikerülni!!!
Vigyél valami ülő alkalmasságot. Csomagoló anyagot, amiben az eladott árut teszed. Tollat, számoló gépet.Ragasztós címkéket, hogy fel tudd árazni az összes árudat, mert ez nagyon sokat számít, hogy ha valaki oda megy nézelődni, ne kelljen kérdezgetni, hogy mi mennyibe kerül. Sok vevő ezt nem szereti.A vevőnek, nézelődőnek adjál ötleteket, hogy mit mire tud használni, mit díszíthet vele, kinek ajándékozhatja. Ez is fontos, hogy meg mozgasd a fantáziáját. Ne legyél erőszakos (ezt nem is gondolom rólad ), de udvarias, szolgálatkész, ha a vevő úgy kívánja.A sárradat nagyon szépen dekoráld, hogy a nételődőt oda csalogasd.
Meg még sok minden más, ami éppen nem jutott most eszembe.
Azért vagyok ennyire kitanult, mert piacoztam, vásároztam 15 évig. Ha még eszembe jutna valami fontos, akkor még írok neked.

Trixi írta...

Szia Eri!

Férjet, nagy-segítő gyermeket vigyél magaddal. Övtáskát a pénz tárolására. Kosarakat, csipeszt, szalagot a portéka elhelyezésére, rögzítésére. A kis apró holmikat saját kezed ügyébe helyezd, ne a vásárlóéba, mert tisztelet az óriási kivételnek, de egy-kettő élni fog vele, ha adsz neki lehetőséget a csenésre. (Én most voltam a Krisna-völgyi búcsúban 3 napot és a kedves külsős érdeklődő olyan nyugodtan rakta a mosódiós próbacsomagot a zsebébe, miközben a szemembe nézett és halgatta az információimat, mint ahogy a kőszikla állja a vihart... )Szóval mindenre legyetek felkészülve!
Dekoráció fontos, esetleg autentikus öltözet... Ne kérdezd, hogy segíthetsz-e mert azt nem szereti a T.vásárló. (Köszöni nem, csak nézelődik)Viszont kérdezheted, hogy milyen korú gyermek van a családban, akinek ezt meg ezt tudod ajánlani vásárfiának vagy iskolakezdésre, vagy felnőttnek azt, meg amazt...
Ügyesek vagytok, nem lesz ott gond, főleg ha Jánosod hagyod kibontakozni! :-)
Puszi, Trixi

Bea írta...

Minden fontosat elmondtak előttem, azt hiszem. Sok sikert kívánok neked!

Nagyváradi Csilla írta...

Névjegyek (!), hivatalos marhaságok (vállálkozói..stb), kistükör (?), tollak, céges pecsét(hehe), olló, ragasztó, ezek legyenek a jobb zsebedben; a balban pedig egy kis jókedv, türelem, beleérzőképesség,
határozottság. Szorítok ám!!!!
Ja, és Kiseris árucímke!

Berry írta...

Én csak sok sikert kívánni tudok, hiszen még csak most készülök én is az első vásáromra augusztusban. Gyakorlatilag hallgatózom nálad... :D Szorítok, hogy minden jól sikerüljön!

Erika írta...

Jujdejó, nagyon köszönöm nektek!
és ne aggódjatok, nem egyedül leszek, jön a férjem is...:)

janucbajusz írta...

És Írunk egy hosszú listát (amit persze othon felejtünk).:)

Erika írta...

Ili! Ha számlát kér valaki, miféle cikkszámot kell ráírnom??? Alkotóművész kategóriába sorolt az apeh... de mit készítek?

Erika írta...

Berry! írj nekem emilt, kérlek!!! olyan kíváncsi vagyok RÁD!:)

Erika írta...

Köszi, Mici! tündér vagy, megnyugodtam... de valójában izgulok...:) hogyan piheni ki magát az ember, ha nem tud aludni az izgatottságtól?!
Megyek is pihizni, szorítsatok!!!

Skippo írta...

Ha még aktuális, Zelnicének összefoglaltam az én tapasztalataim, amit neked is bemásolnék:
Gratulálok a vásározószüzességed elvesztéséhez! :) Látom idén sokan belevágnak a bloggerek közül. Én anno másfél éven át vásároztam kézműves ajándéktárgyakkal. Ha a keresetlen prókátortól elfogadsz néhány jótanácsot: Az időjárási anomáliákra érdemes felkészülni. A kocsiban, hátizsákban elfér egy kis meleg motyó, zárt cipő. A legnapsütésesebb napon is láttam már orkánerejű szélt felkerekdni, ami aztán kellemes nyári özönvizet zúdított a nyakunkba. Nap ellen napernyőt, vagy pavilont javaslok, ami adott esetben eső ellen is véd. Azért egy-két bútortakaró nájlonnal is érdemes készülni, amivel a portékát véded, mert – hidd el – ilyenkor nincs idő bepakolni. Meg egy zacskó csipesz bármikor jól jöhet: terítőt, árcédulát, nájlont rögzíteni. Bár árcédulának legjobb a ragasztós. Főleg textilen nem hagy olyan maradandó nyomot, nem kell mindig újrarakni, s garantáltan nem fújja el a szél. Érdemes beszerezni, vagy varrni egy ”övATM-et”, övtáskát, amiben a pénzt tartod. Így a nemkívánatos kezek bajosan tudnak turkálni a pénzes ládikádban a – nehezen megkeresett - bevételed után, míg te csomagolóanyagot keresel. Legyen kéznél – asztalra csipeszelve, akasztva – zacskó, hogy egy mozdulattal becsomagolhasd az árut. Noh meg elegendő váltó mindig legyen! Nah, s azt nem is kell mondanom, hogy a kuncsaft is csak akkor jókedvű vásárló, ha az eladó is mosolyog, hóban, fagyban, tűző napon… :) Mosolyogni, s közben a legrosszabbat feltételezni, mert sok az ilyen helyen az enyves kezű, aki épp a kedélyes beszélgetéssel próbálja elterelni a figyelmed. De persze apró jelek ilyenkor is vannak. A legrutinosabb is izgul egy kicsit, amikor vadászik. Jó intuícióval, emberismerettel ki lehet szúrni, hogy kinek mi a szándéka. Asztaltársakkal márcsak azért is érdemes jóban lenni, mert rájuk lehet hagyni a portékát, míg az ember elrohan dolgátvégezni. Ezért nem is baj, ha nem épp a konkurens mellé raknak… :) Sajnos vannak irigy kofák is. :( Ez sűrítve az én munkatapasztalatom.
+ Nyugtatömb legyen kéznél. :)

Erika írta...

Milyen jó volt ezt újraolvasni! Köszönöm nektek most is a sok segítséget, jótanácsot és bíztatást, most is rámfér:))

Ha tetszett, maradj és olvass még:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...