2012. március 16., péntek

Régóta...

... nem jelentkeztem. Itt van végre a tavasz, és vagy kint vagyunk, bogarászunk, kertészkedünk, sétálunk, vagy betegen fekszik valaki a kiolvadt, tomboló baciknak és vírusoknak köszönhetően. Így a varrógép szomorúan sóhajtozik utánam, a varrnivaló gyerekruhák kupaca pedig ijesztően növekszik... mmm, pedig annyi ötletem van! olyan jólesne egy kicsit varrni...


Kézimunkának marad a sütisütés, utána mosogatás :(, kreatívkodásnak megteszi a kert rendbehozása és tervezgetése. Minden évben volt egy kis konyhakertünk, csak tavaly maradt el az ültetés, és egész nyáron hiányzott is... jó dolog, ha a vacsorához az ember leszakíthat egy-két paradicsomot vagy kihúz pár zöldhagymát. Idén elhatároztuk, nem hanyagoljuk el, és találtunk egy nagyszerű ötletet: komposztáló és kiskert egyben. Az ötlet azért is nagyszerű, mert a mi földünk nem a legjobb, feljavítani már késő, hozatni sok pénz, ám ehhez a minikerthez mindenünk van. Ma el is kezdtük a kasfonást, nemsokára mehet is bele a krumplihéj, miegyéb:) Aztán jöhetnek a finomságok!


Varrás helyett pedig újabban az Alkotók boltján aktiválom magam: ritkítom az anyagkészletem. Vannak anyagok, amik évek óta itt állnak, valamiért biztosan megvettem annakidején, de mostanában nem mozgatja meg a fantáziám, no meg időm sincs túl sok ehhez a valóban sok textilhez. Így pedig mindenki jól jár, én helyet szabadítok fel, az ügyeskezűek pedig olcsón juthatnak jó anyagokhoz. Nézzetek be, mert a jó kis szoknyaanyagoktól a virágos kordig mindenfélét találhattok! Hátha pont azt keresed, ami nálam már csak a helyet foglalja:) Na persze nem Barnabásra gondoltam... de őt szívesen kölcsönadom néha ;-)

5 megjegyzés:

Petitwonders írta...

De jó ötlet ez a komposztáló és kiskert egyben!!

Szera írta...

Vinném! Mármint Barnabást! :)

zazálea írta...

én is :)

Székely-Árkosy-Nóra írta...

Nekiláttunk a komposztáló-kiskertnek. Akárhogy számoljuk, az elkészítési útmutató képein hat tartóbotot számolunk a belső kasnál, a leírásban nyolcat említ, kétszer is. Ti mennyivel készítettétek? Köszi:
SzNóra

Erika írta...

:) Örülök, hogy kedvet kaptatok!
Nyolc oszloppal csinálta a párom, 80 cm átmérővel, de felfelé kiszélesedett:) Majd teszek fel képet, már komposztolódik:))

Ha tetszett, maradj és olvass még:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...